Lumen7

360 m2 | 8x Dubbelbed | Voor max 16 personen
Uitzicht op tuin

Lumen7 is een vakantiewoning voor 14 tot 16 personen. Het huis telt 3 verdiepingen met op de begane grond een tv-kamer, een compleet ingerichte keuken met bijkeuken, veranda, toilet en een ruime woonkamer. Eenmaal op het terras krijg je echt dat onmiskenbare vakantiegevoel.


Faciliteiten van de villa

TV

Wifi

Kledingrek

Bubbel bad

Zit gedeelte

Gemeenschappelijke badkamer

MeerVakantiehuis voor 14 tot 16 per

tv kamer

ingerichte keuken

veranda

terras

jacuzzi

Meer detailsBegin 20e eeuw startte de familie Hallet-Jouret met de bouw van een statig huis in Flobecq/Vloesberg op de site van Lumen7. De opdracht werd gegeven aan een architect uit Gent, die de dromen van de bouwer verwezenlijkte door een prachtig art nouveau huis te ontwerpen op de helling van de tuin. In 1905 betraden de eerste bewoners het huis.


In de 20e eeuw overleefde het huis twee wereldoorlogen, nieuwe bewoners, weer, wind en de tand des tijds. In 2008 vonden er verbouwingen plaats om het huis aan te passen aan de huidige behoefte aan comfort, maar de statige uitstraling van het huis is bewaard gebleven.


Momenteel is het huis te huur als vakantieverblijf voor 14 tot 16 personen. Het is een drie verdiepingen tellend huis met op de begane grond een tv-kamer, een compleet ingerichte keuken met bijkeuken, veranda, toilet en een ruime woonkamer. Eenmaal op het terras krijg je echt dat onmiskenbare vakantiegevoel.

Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers en twee badkamers. Een van de kamers is ingericht als kinderkamer, maar de bedden zijn geschikt voor ‘volwassen gewicht’. Deze ‘kinderkamer’ en de kamer met uitzicht op het zuiden delen een badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel. De twee andere kamers op deze verdieping hebben beide een eigen wastafel en delen een toilet op de gang en een badkamer met inloopdouche.


Op de tweede verdieping bevinden zich drie slaapkamers waarvan de zuidzijde een eigen badkamer met ligbad heeft en zowel vanuit het bad als vanuit de kamer een schitterend uitzicht heeft. De twee andere kamers hebben beide een wastafel en delen een badkamer met inloopdouche. Op de tweede verdieping bevinden zich ook twee extra toiletten.


Tussen de bomen ligt een mini-huisje aan het zicht onttrokken. Ook dit is gerenoveerd en heeft nu een woonkamer met open haard en een slaapkamer met badkamer boven op de trap. Indien u het huis voor 16 personen wilt huren, kunnen 2 personen dit oude washuis gebruiken.


Gelegen in de prachtige heuvels van het Pays des Collines, aan de rand van de Vlaamse Ardennen, kijkt u vanuit elke hoek van het huis uit over een adembenemend landschap. De naam van de straat dateert uit de tijd van de Romeinse bezetting. In dit straatje dat je nu door weilanden en bos leidt, stonden ooit Romeinse lichtbakens, vandaar de naam ‘Lumen’. De beslissing om het huis Lumen7 te noemen was snel gemaakt.