Begin de twintigste eeuw werd in Flobecq/Vloesberg, ter hoogte van Lumen 7,  begonnen aan de bouw van een rijzig huis voor de familie Hallet-Jouret. De opdracht  kwam in handen van een Gentse architect die de dromen van de bouwheer verwezenlijkte door een prachtige Art nouveau woning op de helling van de tuin in te planten. In 1905 trokken de eerste bewoners in.

In de loop van de eeuw doorstond het huis twee wereldoorlogen, nieuwe bewoners, weer, wind en de tand des tijds. In 2008 gebeurden een reeks opfrissingswerken en werd het huis aangepast aan de meer hedendaagse comforteisen. Maar het huis heeft gedurende de voorbije eeuw zijn rijzige status en uitstraling bewaard. 

Momenteel is het huis een vakantiewoning die je met 14 tot 16 personen kan huren. Het huis heeft drie verdiepingen. Op de benedenverdieping is een tv-kamer, volledig ingerichte keuken met bijkeuken, veranda, toilet en een ruime woonkamer. Vanop het terras krijg je pas echt het gevoel God in Frankrijk te zijn.

Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers met twee badkamers. Eén van de kamers is ingericht als kinderkamer, maar de bedden zijn wel voorzien op een ‘volwassen gewicht’. Deze ‘kinder’kamer en de kamer op het zuiden delen een badkamer met inloopdouche, toilet en lavabo. De twee andere kamers op deze verdieping hebben een eigen lavabo, delen een toilet op de gang en een badkamer met inloopdouche.

Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers waarvan de kamer op het Zuiden een eigen badkamer heeft met ligbad en een subliem uitzicht, zowel vanuit de badkuip als de kamer. De twee andere kamers zijn opnieuw voorzien van een lavabo en delen een vierde badkamer met inloopdouche. Er zijn ook nog twee toiletten op de bovenste verdieping.

Tussen de bomen staat nog een mini-huisje verscholen. Dit huisje werd mee gerenoveerd en omvat nu een zitkamer met open haard en een slaapkamer met badkamer bovenaan de trap. Wil je het huis huren met 16 personen, kunnen 2 mensen hier terecht.

Gelegen in het prachtige heuvellandschap van Pays des Collines, op het randje van de Vlaamse Ardennen, krijg je een adembenemend landschap voorgeschoteld, waar je je ook in het huis bevindt. De straatnaam dateert van de Romeinse bezetting. Waar nu de straat zich door de weides en het bos baant, werden hier in die periode de lichtbakens geplaatst. Vandaar de klinkende naam Lumen. De keuze om de vakantiewoning Lumen7 als naam mee te geven, was snel gemaakt.